Et japansk firma har annonsert at de vil begynne å selge kunstige meteorsvermer til en astronomisk høy pris.

Det japanske firmaet Astro Live Experience (ALE) har planer om å lage sin første kunstige meteorsverm i desember i år. Svermene blir laget ved at en såkalt mikrosatellitt tar med seg steiner til om lag 350 kilometer under Den internasjonale romstasjonen, for så å slippe dem løs.

Når steinene brenner opp vil det se ut som meteorer eller stjerneskudd.

Firmaet lover til og med at de kan styre fargen på de kunstige meteorene ved å bruke forskjellige stoffer. Lithium vil for eksempel gi en rosa farge, mens kobber vil gi en grønnfarge. Hver satellitt som skytes opp vil koste omtrent 3 millioner dollar, ha mellom 300 til 400 kunstige meteorer i seg, og vil ha nok drivstoff til å holde seg svevende i 27 måneder før den brenner opp.

Hver meteor vil kun vare i få sekunder, men satelitten vil kunne skyte ut omtrent 20 om gangen. Ved å ha opptil seks sånne satelitter vil ALE i teorien kunne levere kunstige meteorsvermer over hele jorda.

Direktøren i ALE, Lena Okajima sier ifølge IFLS at målet er å få folk til å se vekk fra mobilen og opp på himmelen igjen. Det er sikkert også et poeng å tjene litt penger, for billig blir det ikke.

Det er fremdeles ikke avslørt nøyaktig hvor mye noen meteorer til bursdagsfesten din vil koste, men det har tidligere blitt estimert at hver kunstige meteor vil koste omtrent 8000 dollar, eller ca 61 000 kroner.

Så om du har lyst til å overgå naboen på neste hagefest eller har litt penger til overs bør du følge med på ALE og bestille før de blir utsolgt!

Toppbilde: Jeries Nashashibi/Pexels

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.