Det er ikke bare narkotiske stoffer som kan få deg til å se ting som ikke er der. Her er helt vanlige ingredienser og mat-typer som kan få deg til å hallusinere!

Påska nærmer seg, og for mange betyr det turer til hytta. På hytta står det ofte gjenglemt mat i skap eller kjøleskap fra forrige besøk som ofte kastes. Ifølge IFLS er det faktisk mulig at denne maten kan brukes til noe annet enn påskelunsj eller kompost. Av forskjellige grunner kan mat man spiser nesten hver dag gi deg en slags rus.

Vi anbefaler selvsagt ikke å prøve dette, bruk heller denne kunnskapen til å imponere de andre i familien under ferien!

Rugbrød

Rughvete kan fort få en såkalt meldrøye-infeksjon, som også er soppen LSD først ble produsert fra. Spiser man rugbrød med denne infeksjonen kan man fort hallusinere.

Denne typen forgiftning var svært vanlig før, og mange mener at kvinner som hallusinerte etter å ha spist denne soppen oppførte seg så rart at de ble beskyldt for å være hekser!

Ifølge Store norske leksikon er andre symptomer på denne forgiftningen «brekninger, tørste, magesmerter og diaré samt brennende smerter i føttene.»

Kast det gamle rugbrødet, du.

Foto: Sten Porse/Wikipedia

Muskat

Er det noe som ofte blir stående i skapet lenge, er det krydder. Muskat inneholder hallusinogenet mysterisin, som kan fremkalle en rus som kan minne om den man får av LSD om man spiser mye av det.

Aktivisten Malcolm X skrev faktisk i sin selvbiografi at han ofte ruset seg på muskat da han satt i fengsel.

Valmuefrø

Det er ikke bare mulig å teste positivt på narkotikabruk om du spiser mye valmuefrø, bloggen I Can Has Science? har regnet ut hvor mye valmuefrø du må spise for å faktisk bli ruset. Det er overraskende lite.

Foto: arifarca/Pixabay

Okseøyefisk

Okesøyefisken kan fiskes langs hele Atlanterhavet, også utenfor kysten av Norge, men fisken kan faktisk gi deg kraftige hallusinasjoner. To menn begynte, ifølge en medisinsk undersøkelse, å hallusinere etter å ha spist fisken på en resturant. Hva det skyldes vet man ikke, men en teori er at det skyldes gift fra alger.

Så hvis noen setter frem litt okseøyefisk på rugbrød med valmuefrø krydret med muskatnøtter bør du kanskje tenke deg om før du forsyner deg. 

Toppbilde: 1980supra/Pixabay

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.