«Livet kan ikke bare handle om å løse ett trist problem etter et annet.»

Mange sperret nok opp øynene da de ble kjent at gründeren lastet raketten Falcon Heavy med flere kuriøse og nerdete ting. Nå gir han et lite innblikk i hvorfor.

«Hvorfor Falcon Heavy og Starman?» skriver Musk i en Twitter-post natt til søndag norsk tid.

«Livet kan ikke bare handle om å løse ett trist problem etter et annet. Det må være noe som inspirerer deg, som gjør deg glad for å våkne opp om morgenen og være en del av menneskeheten. Derfor gjorde vi det. Vi gjorde det for deg.»

I tweeten delte han også en video fra oppskytingen.

Advarsel: Den kan gi deg frysninger.

 

De fleste som har fulgt med, har sikkert fått med seg at Musk lastet raketten sin med en rekke kuriøse memorabilia:

  • Musks egen Tesla Roadster.
  • En dukke, kledd i romdress, som har fått navnet Starman, oppkalt etter en sang av David Bowie.
  • Douglas Adams’ kultbok The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy
  • Et skilt på dashbordet med skriften «Don’t Panic», en referanse til Adams’ scifi-klassiker.
  • Et håndkle. Nok en referanse til Douglas Adams’ bok. Et håndkle er det viktigste en romhaiker kan ha med seg, heter det i boken.
  • Trykket på kretskortet til bilen står det «Made on Earth by humans».
  • Navnene til mer enn 6.000 SpaceX-ansatte som har bidratt til reisen er inngravert på plattformen som holder Teslaen fast til raketten.
  • En harddisk som er designet til å overleve de uvante og røffe omgivelsene i verdensrommet. Lagret på den er «menneskehetens viktigste informasjon på tvers av tid og rom», samlet sammen av stiftelsen Arch Mission Foundation.
  • Bilen er lastet med en liten lekeversjon av Teslaen med sin egen lille romfarer som sjåfør.

På pressekonferansen etter oppskytingen sa Musk dette om lasten:

– Det er tullete og morsomt, men tullete og morsomme ting er viktige. Jeg tror disse bildene er noe som vil få folk oppspilt verden rundt.

– Kanskje vil den bli oppdaget av et romvesen i fremtiden, som vil tenke «hva i all verden var det disse folkene tenkte på? Tilba de denne bilen? Hvorfor har de en liten bil inne i bilen?» Det vil virkelig forvirre dem.

Toppbilde: Skjermdump, SpaceX

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.