Hvor er det blitt av ansiktet til denne padda?

På tross at padda ikke har noe ansikt, fant herpetolog og student Jill Flemming den hoppende og sprettende i en skog i delstaten Connecticut på den amerikanske østkysten.

Det virket ikke som om det var noe i veien med lårene og overkroppen dens. Men da Fleming tok en nærmere titt på padda, oppdaget hun at den manglet øyer, nese, kjeve og tunge.

Hva som har skjedd, er fortsatt et mysterium to år senere. Det er likevel lite trolig at den ble født sånn, siden den har overlevd til voksen alder.

– Min første tanke, som jeg fortsatt tror er en sannsynlig forklaring, er at skaden ble forårsaket av en av paddas mange fiender i naturen mens padda var i dvale, for eksempel strømpebåndsnoker eller mink, sier Fleming til National Geographic.

– Av en eller annen grunn fullførte ikke rovdyret jobben og padda våknet til live igjen på denne tidlige vårdagen. Amfibier er utrolig motstandsdyktige, sier hun.

Fleming tror ikke at padda kan ha overlevd lenge etter at den ble funnet.

– Den ville ikke kunne spise i den tilstanden, og den var et lett bytte for rovdyr, sier Fleming.

Toppbilde: Jill Flemming

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.