Klarer du dette?

Munker fra Shaolin fortsetter å imponere. De er kjent for å gjøre halsbrekkende stunts som å springe på vannet og å stå på én finger (se nederst i saken).

Nå gjør de det igjen. Denne gang i samarbeid med The Slow Mo Guys, et konsept der produsentene filmer ting med høyhastighetskamera og spiller videoen i sakte film og med høy oppløsning.

Den siste videoen i rekken er en estetisk fryd. Her viser munkene at det er mulig å knuse et glass kun ved hjelp av å kaste en nål. I videoen kaster munken nålen og sprekker en ballong på den andre siden av glasset, mens glasspruten står.

Hvordan er det mulig?

Det krever trolig mye trening i både teknikk og styrke. Wired skriver at noe lignende ble gjort på tysk TV for snart ti år siden. TV-kanalen fikk den gangen en dartspiller, en spydkaster og en munk til å prøve seg. De fant ut at med et perfekt kast og en fart på 150 kilometer i timen, er det mulig å stikke hull på glasset med en nål.

Verdensrekorden i å kaste en baseball ble satt i 2010 av cubanske Aroldis Chapman. Ballen han kastet fikk en fart på 169 kilometer i timen i en MLB-kamp mellom Cincinnati Reds og San Diego Padres.
Det viser at det er mulig.

Løper 125 meter på vannet:

 

National Geographic