«Dette er dyreplageri!», skriver en. «Er det flere som frykter fremtiden?», spør en annen. Kommentarfeltet koker etter at en fersk video viser hvordan det går når en mann prøver å sabotere for en robot.

En video teknologiselskapet Boston Dynamics la ut i forrige uke er sett over 8.000.000 ganger. Videoen viser en robot på fire bein som åpner en dør og slipper både seg selv og en annen robot hund gjennom.

Roboten er et stort teknologisk fremskritt, men mange lar seg også skremme av synet. Tankene våre går både til dystopiske scifi-filmer og Jurassic Park.

Denne uken la Boston Dynamics ut en ny film. Premisset er likt, men denne gangen har et menneske fått i oppgave å hindre roboten i å fullføre oppgave sin. Mannen er kledd i solbriller og bevæpnet med en hockeykølle.

Kampen ser du her:

Slik fungerer robothunden, som har fått navnet Spotmini:

Et kamera i robotens arm finner dørhåndtaket. Flere kameraer festet på kroppen ser om døren er åpen eller ikke, og navigerer kroppen gjennom døråpningen. Programvaren sørger for at robothunden har balanse og justerer handlingene sine når den møter motstand.

Testen i videoen over er ment for å lære roboten til å utføre oppgavene sine under uforutsette forhold. Og om noen skulle ha sympati for robothunden, skriver Boston Dynamics dette under videoen sin:

– Denne testen verken skader eller irriterer roboten.

En i rekken

Boston Dynamics har de siste årene lansert en rekke roboter som kan vekke frykt og begeistring. På nettsidene deres kan man se og lese om robotene Atlas, Spot og Handle. Her er Atlas i aksjon:

boston

Handle:

Spot:

Toppbilde: Skjermdump, Boston Dynamics

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.