Tegneseriefiguren er ment å beskytte astronautene mot uhell i verdensrommet.
Etter Apollo 1-katastrofen i 1967, der tre astronauter omkom i en brann, tok NASA flere grep. Ett av dem var å hente inn Charles M. Schulz‘ tegnseriefigur Snoopy (også kalt Sniff på norsk). Til neste år har hunden vært astronautenes maskott i hele 50 år.
Snoopy er til stede i en rekke sammenhenger innad i NASA.
Prisen Silver Snoopy blir selv i dag gitt til NASA-ansatte som har bidratt sterkt til at et romoppdrag blir en suksess. Prisvinnerne får en Snoopy-pins (under), som har vært med på oppdrag i verdensrommet, og blir utdelt av astronauter.
I perioden mellom 1968 og 2013 er prisen blitt utgitt til mer enn 14.000 personer, og den er regnet for en av de mest prestisjefulle prisene å få, for de som arbeider med romreiser.

Foto: Nitorat
Her klapper astronautene fra Apollo 10 på snuten til Snoopy før avreise i 1969. Heldigvis gikk dét oppdraget bra.

Foto: NASA
Også på det legendariske kontrollsenteret i Houston, Texas. Her er Snoopy i romdrakt sammen med sin eier Charlie Brown (også kalt Baltus på norsk) fra tegneserien Knøttene.

Foto: NASA
Her er den legendariske astronauten John Young, som nylig døde 87 år gammel, sammen med Charlie Brown.

Foto: NASA
Apollo 1 var den første store NASA-ulykken, men ikke den siste, selv etter at Snoopy ble innkalt som maskott.
I 1986 eksploderte romskipet Challenger et drøyt minutt etter oppskytning. Det var sju astronauter om bord, som alle omkom. I 2003 falt romskipet Colombia fra hverandre på vei tilbake til jorda, og igjen døde sju astronauter.
- Dette er historien om Challenger-ulykken: 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 … «Liftoff». Noen sekunder senere gråter en hel verden.
Toppbilde: NASA