2018 er det store romåret, og det kan starte med et voldsomt smell. I løpet av måneden skyter det private romselskapet SpaceX opp prestisjeprosjektet Falcon Heavy. Det kan gå fryktelig galt, mener SpaceX-grunnlegger Elon Musk selv.

Den enorme raketten skal ha kraften til om lag 18 fly av typen Boeing-747, skriver selskapet på Twitter.

SpaceX frister med denne smakebiten på hva vi har i vente:

Det er store forventninger knyttet til oppskytingen. Vi har tidligere skrevet at den i sitt første kommersielle oppdrag skal bære hele 37 satellitter opp i lav jordbane for det amerikanske luftforsvaret. Den kan ta av med en last på hele 53 tonn.

Elon Musk har likevel prøvd å helle kaldt vann i blodet på følgerne sine.

– Det er mye som kan gå galt, understreket Musk på en konferanse i juli.

– Den vil med stor sannsynlighet ikke klare å komme seg opp i bane rundt jorda. Jeg håper den kommer seg langt nok unna oppskytingsrampen, slik at raketten ikke skader den. For å være ærlig, ville jeg anse selv det som en seier.

Falcon Heavy er tre ganger så kraftig som forløperen Falcon 9. Lik forløperne er den også laget for å kunne brukes om igjen. Etter planen skal raketten flyve tilbake til jordas overflate og lande vertikalt på en landingsstasjon.

Det er foreløpig uvisst hvilken dag raketten skytes opp, men det er uansett ikke lang tid igjen. Vi holder pusten og venter i spenning!

Toppbilde: SpaceX

National Geographic