«Mad» Mike Hughes er skråsikker på at forestillingen om at jorden er rund, er bygd på en ellevill konspirasjon. For den er vel flat, er den ikke? Han bestemte seg derfor for å skyte seg selv opp i atmosfæren for å bevise – «en gang for alle» – at jorden er flat som en pannekake.

Hughes har fått stor oppmerksomhet i internasjonale medier, og mange ventet på hvordan dette – skal vi si eksentriske – prosjektet skulle ende.

Men nå har den dampdrevne raketten blitt skadet etter å ha falt av bobilen hans.

Oppskytingen er derfor utsatt på ubestemt tid til raketten er reparert. Hughes insisterer likevel på at prosjektet ikke er skrinlagt.

 

Det er ikke første gang oppskytingen er blitt utsatt. 61-åringen, som til daglig jobber som limo-sjåfør, hadde egentlig planlagt å skyte seg selv opp i rommet for to uker siden, men ble stoppet av manglende tillatelser fra det amerikanske Bureau of Land Management (BLM).

Hughes tilhører det såkalte Flat Earth Society, en gjeng med felles og iherdig tro på at jorda ikke har den geometriske formen folk flest tror.

Gruppens påfunn fikk den kjente tech-innovatøren Elon Musk til å ta til Twitter i forrige uke for å spørre:

– Hvorfor finnes det ingen «Flat Mars Society»!?

Til det svarer gruppen:

– Hei Elon, takk for spørsmålet. I motsetning til Jorden, er Mars blitt observert som rund. Vi håper du har en fantastisk dag!

Svaret får astronauten Garrett Reisman til å reagere. Han svarer med et bilde han tok utenfor Jordens atmosfære.

Det overbeviser neppe de såkalte «flateartherne». Ifølge dem er nemlig alle bilder og videoer vi har sett av jorda fra verdensrommet forfalskede, som en del av en større konspirasjon fra myndighetshold for å holde «sannheten» fra folket.

Nå har de tilsynelatende bestemt seg for å motbevise dette. Men det skjer altså ikke med det første.

National Geographic