En undersøkelse utført ved Cambridge i England avslører at sauer kan kjenne igjen kjendisers ansikt, også om bildene er i nye vinkler.

Hensikten ved å teste om sauer kan kjenne igjen kjendisers ansikt var rett og slett for å sjekke om sauer kan lære å kjenne igjen ansikter de ikke fysisk har møtt, men bare har sett på bilder. Og det kunne de.

Sauene hadde også en genmodifisering som kan forårsake hjernesykdommen Huntingtons. Når mennesker får sykdommen kan de blant annet slite med å kjenne igjen ansiktsuttrykk. Ved å lære mer om hvordan sauer bruker hjernen til å kjenne igjen ansikt, håper forskerene på å lære mer om menneskelige hjernesykdommer og hvordan vi kjenner igjen ansikt.

Man har ifølge Science Alert lenge vist at sauer er gode på å kjenne igjen ansikter, men forskerene ble overrasket over hvor gode sauene faktisk var. Forskere viste bilder av forskjellige kjendiser som Barack Obama, Emma Watson og Jake Gyllenhaal til åtte Walisiske fjellsauer, og lærte dem opp til å kjenne dem igjen ved hjelp av godterier som belønning.

Barack Obama. Foto: Det hvite hus

Deretter ble kjendisansiktene vist ved siden av andre ansikt, og sauene valgte kjendisen 8 av 10 ganger! Når kjendisenes ansikt ble vist fra en annen vinkel sank treffprosenten med om lag 15%, men dette er omtrent det man kan forvente av mennesker også. Det hele ble filmet og lagt ut på Cambridges YouTube-side:

Sauene ble også vist bilder av gjeteren sin uten å ha trent på å velge bildet av vedkommende før, og traff da hele 7 av 10 ganger.

Om du har noen sauer du vil lære til å gjøre det samme, kan du ta en titt på forskningsrapporten her

Toppbilde: Cambridge University 

National Geographic