En turguide skulle filme flytende lava da kameraet hans ble tatt av strømmen. Men det fortsatte å filme!

Turguiden Erik Storm så et lavautbrudd på Hawaii da han bestemte seg for å sette et gopro-kamera i en sprekk for å filme det hele.

Så rant lavaen farlig nære kameraet, og tilslutt også over kameraet.

Da Storm senere gikk for å finne kameraet måtte han grave det ut med en hammer man vanligvis bruker til å drive geologiske utgravninger med. Da kameraet endelig var gravet frem og hjemme hos Storm la han ifølge PetaPixel merke til at wi-fi-lampen på kameraet fremdeles lyste!

Lavastrøm på Hawaii. Foto: Jeff Storm (CC BY-NC 2.0)

Da han tok ut SD-kortet fra kameraet visste det seg at kortet hadde overlevd det hele, og kameraet hadde filmet sin egen nær døden-opplevelse. Faktisk hadde også kameraet utrolig nok overlevd, men uten at det fungerte like godt.

Men okei, hvor blir det av denne filmen av lavaen da? Jo den kommer nå:

Ifølge IFLS kan det være tykkelsen på lavaen som har spart kameraet. Det har sannsynligvis gjort at kameraet har blitt bevart inni lavaen istedenfor å smelte det. Det har sannsynligvis også hjulpet veldig med plastbeskyttelsen rundt selve kameraet.

Det hele er uansett ganske utrolig, da temperaturen på lavaen er omtrent tusen grader celsius (!).

At lava er sterke saker er det liten tvil om. I samme sak poengterer PetaPixel at Erik Storm også var guide da en annen fotograf filmet en lavastrøm på Hawaii med en drone. Lavaen var så varm at den smeltet linsen på dronen hans! Han fikk i det minste gode bilder, som du kan se her.

Så neste gang du skal filme en lavastrøm bør du altså bruke et go-pro-kamera. Eller kanskje du bare skal la være. 

Toppbilde: Erik Storm

National Geographic