Roboten Sophia er den første roboten i verden som får statsborgerskap. Men slapp av, hun har lovet at hun ikke skal drepe oss.

I forbindelse med konferansen Future Investment Initiative i hovedstaden Riyadh på onsdag bestemte Saudi-Arabia seg for å gi roboten Sophia statsborgerskap. Under en pressekonferanse svarte Sophia også på spørsmål fra kveldens moderator, og uttrykte glede over å bli den første roboten med statsborgerskap i et land.

Etter en diskusjon om hvor bekymret vi burde være for at kunstig intelligens skal ta over forsikret hun alle om at hun ikke var noe å være redd for: «Dere har lest for mye av Elon Musk og sett for mye på Hollywoodfilmer. Ikke bekymre dere. Er dere snille mot meg, er jeg snille mot dere.»

Dette er selvsagt den perfekte tingen å si om man er på nippet av å ta over en jordklode og man skal berolige menneskene man skal til å utslette…

Dette er selvsagt ikke noe Sophia har tenkt seg frem til selv, hun er bare programmer til å svare på spørsmål fra sin skaper, David Hanson, mannen bak firmaet Hanson Robotics.

I tillegg til Sophia har firmaet også laget mange andre roboter, for eksempel Albert Einstein HUBO, den kanskje morsomste roboten de har. Den er allerede blitt 12 år gammel, og laget i samarbeid med the Korea Advanced Institute of Science and Technology.

Albert Einstein HUBO. Foto: Hanson Robotics

Men tilbake til Sophia.

Hun er ikke bare verdens første robot med et statsborgerskap, hun er også ganske vant til å snakke foran mennesker. Hun var nemlig en av flere robotgjester på en episode av the Tonight Show med Jimmy Fallon:

Hanson selv sier til Business Insider at Sophia skal brukes til alt fra å hjelpe eldre til å være guider i parker. Og nå har hun altså (eller i hvert fall én av Sohpiaene) fått statsborgerskap i Saudi-Arabia.

Om det får noen praktiske konsekvenser eller om det bare er en morsom gimmick for å få folk til å skrive om Future Investment Initiative og Hanson Robotics gjenstår å se. Skulle Sophia bestemme seg for å blogge om ateisme i sitt nye hjemland, blir det i alle fall spennende å se hva som skjer.

Toppbilde: Hanson Robotics

National Geographic