En innsatt i et amerikansk fengsel svelgte en pille med ukjent innhold og endte opp med en ereksjon som varte i 91 timer før han endelig fikk behandling.

Forbes har publisert en historie litt utenom det vanlige. Dustin Lance, en innsatt ved Pittsburg County jail i Oklahoma bestemte seg nemlig for å svelge en pille med ukjent innhold den 15. desember 2016. Pillen fikk han fra en annen innsatt.

Så oppstod det et problem: Pillen ga Lance en ereksjon som ikke ga seg.

Da Lance klaget til de ansatte i fengselet fikk han derimot ikke noe sympati. Snarere tvert imot. Klagene på det han beskrev som intense smerter ble bare møtt med latter, helt til det hadde gått nesten fire dager, og Lance endelig ble sendt på sykehuset.

Rettsaken går her, i Pittsburg County Courthouse. Foto: 25or6to4 (CCAA 4.0)

Lance og hans advokat saksøker nå fengselet for å ikke ha gitt hjelpen han trengte før det hadde gått omtrent 91 timer.  Ifølge Lance sin advokat har 32-åringen fått permanente skader, og saksøker fengselet for 5 millioner dollar. Det er ifølge Forbes uklart både hva de permanente skadene er, og hva slags pille Lance har tatt.

Det medisinske navnet på en forlenget ereksjon uten seksuelt stimuli er priapisme, etter den greske fruktbarhetsguden Priapos.

Priapos forevighet i et freskomaleri fra Pompeii. Foto: Museo archeologico nazionale, Napoli.

Ifølge Wikipedia var ikke Priapos bare en fruktbarhetsgud, han var også guden for mange andre ting, som for eksempel hagen, og var beskytteren for «sauer, geiter, bier, vin og alt en hage kunne gi av grønnsaker og frukt».

I tillegg var han også «kjent for sin enorme og vedvarende ereksjon».

Maleri av Priapos som sjekker hva som veier mest av hans enorme ereksjon og en en pose med gull. Foto: Fer.filol

Den tragiske situasjonen i Oklahoma kan i det minste lære oss noe.

Det første er at selv om man som regel anbefales å kontakte lege om en ereksjon har vart i mer enn fire timer, er det at en ereksjon er smertefull i seg selv et godt nok tegn til å bli bekymret.

Smerte kan nemlig være tegn på at blodet ikke klarer å forlate penisen din, noe som i verste fall kan føre til at cellene ikke får nok oksygen, noe som igjen kan føre til permanente skader.

Det andre vi kan lære av denne episoden er at man aldri bør ta spise en pille du ikke aner hva er, spesielt ikke om du får den av en innsatt i et fengsel i Oklahoma. 

Toppbilde: Soppen Phallus hadriani fotografert av Nathan Wilson (CC BY-SA 3.0)

National Geographic