Militæruniformen Ratnik-3 er full av gadgets og det nyeste i soldatutstyr.

Våpenprodusenten Rostec viste ifølge Futurism nylig frem sin nyutviklede militæruniform, Ratnik-3. Uniformen skal etter planen brukes av russiske soldater fra 2022.

Drakten er fult av moderne ustyr som skal hjelpe russiske soldater. Blant de mest oppsiktsvekkende er en klokke som ifølge produsenten skal tåle et atomangrep (!). Ifølge en av sjefsdesignerene ved Rostec, Oleg Faustov, tåler klokken både trykket fra en atombombe og den påfølgende strålingen.

Hvordan det hadde gått med soldaten som hadde på seg klokken idet atombomben går av, sier Faustov imidlertid ingenting om. 

Drakten har også et såkalt ekso-skjelett, som vil hjelpe de russiske soldatene med både styrke og uttholdenhet, det nyeste innen skuddsikker vest-teknologi og en hjelm med HUD-display-visir som dekker hele ansiktet.

Noe som kan være nyttig om de russiske soldatene ikke vil avsløre at de faktisk er russiske soldater. For eksempel!

Om de russiske soldatuniformene kan minne litt om Darth Vader, har USA også planer om moderne soldatdrakter inspirert av film. Det amerikanske forsvardsdepartementet har nemlig annonsert at deres Iron Man-aktige soldatuniform TALOS (Tactical Light Operator Suit) kommer neste år.

TALOS fremstår som enda mer fullstendig enn den russiske varianten. Den skal ifølge produsenten tåle å bli skutt på, ha innvendig aircondition (!), skal kunne stoppe blødninger og ha oksygen om det skulle bli  nødvendig.

Om og når drakten faktisk blir brukt i kamp er foreløpig usikkert, men Pentagon og det amerikanske forsvaret hadde i 2014 allerede brukt omtrent 80 millioner dollar på utviklingen av drakten, og om alt går etter planen vil det gå flere hundre millioner mer til prosjektet.

Toppbilde: RT

National Geographic