Blue Origin ønsker å konkurrere med de store gutta, og vil sende turister til rommet i 2019.

Direktøren for Blue Origin, Bob Smith, hevder de kan kjøre de første turistene i rommet allerede i april 2019. Firmaet planlegger å bruke en gjenbrukbar rakett, i likhet med SpaceX. Raketten har allerede gjennomført fem testflygninger uten pilot, og vil gjøre sine første testflygninger med piloter og ingeniører neste år.


Men.

Raketten går riktignok bare til det som kalles sub-orbit, det vil si at den går såvidt over 100 km over havet, før raketten går nesten rett ned igjen.

Når raketten når målet sitt, løsner kapselen med passasjerene som lander ved hjelp av en fallskjerm. Raketten  (New Shepard) lander så selv på bakken ved hjelp av motorene sine. Det hele varer ifølge IFLS relativt korte 11 minutter.

Foto: Blue Origin

Det er fremdeles ikke klart hvor mye turen vil koste, men til sammenligning tar Virgin Galactic planlegger å ta hele 250 000 dollar (ca 2 millioner norske kroner) for én enkelt billett for en ganske lik tur.

Blue Origin har mer ambisiøse planer også, nemlig en rakett som har fått navnet New Glen, som skal ta turister i bane rundt jorden. De har også planlagt å lage en rakett ved navnet New Armstrong, men der er oppdraget hemmelig. Kanskje noe med månen?

Innsiden av kabinen til romkapselen man reiser i med New Shepard. Foto: Blue Origin

SpaceX er som vanlig litt tidligere ute. Allerede neste år skal nemlig Musk sende to romturister i bane rundt månen (og tilbake). De to turistene er ikke kjent, men de må være ganske rike, da hver billett koster ca 35 millioner dollar (ca 290 millioner norske kroner).

Det er bare å begynne å spare, med andre ord.

National Geographic