En 7 meter lang pyton prøvde å drepe en mann i trafikken i Indonesia. Det burde den ikke gjort.

På den indonesiske øya Sumatra var den 37 år gamle mannen Robert Nababan ute å kjørte på mopeden sin, og ante fred og ingen fare. Plutselig så han en enorm 7 meter lang pyton som blokkerte veien for to andre mennesker på vei hjem.

Istedenfor å snu mopeden eller kjøre rundt, bestemte Nababan seg ifølge Evening Standard for å prøve å få pytonen vekk.

Øya Sumatra (i rødt). Foto: Wikipedia

Pytonen nektet å flytte seg, så Nababan prøvde å dra den vekk. Pytonen svarte på en veldig pyton-aktig måte, nemlig ved å bite seg fast i mannens arm og kveile seg rundt stakkars Nababan.

Eller som han selv sa til Evening Standard fra sykesengen: «I tried to catch it. It bit my arm, and we wrestled for a while.»

Foto: https://twitter.com/standardnews/status/915524459758542849

Heldigvis har mennesker en egen evne til å kunne samarbeide, og det var akkurat dette som skjedde. Andre mennesker kom til, og sammen klarte de å drepe pytonen.

Men ikke nok med det. De spiste den også.

Pytonen var ifølge IFLS sannsynligvis av arten Python reticulatus, kanskje mest kjent som en nettpyton. Den er verdens største slange, og kan bli hele 8-9 meter lang. Faktisk fant man i 1910 et eksemplar på hele 10 meter, også i Indonesia.

En 4 meter lang Python reticulatus som har kveilet seg rundt en mann i Thailand. Foto: Wikipedia (CC BY-SA 4.0)

Så neste gang du er ute å kjører moped og ser en ENORM pyton (eller annet kjempefarlig dyr eller reptil) som ligger i veien, bør du kanskje tenke deg om to ganger før du konfronterer den.

Hvis ikke du har veldig lyst til å spise pytonkjøtt eller havne på Natgeobloggen, da. 

Toppbilde: https://twitter.com/standardnews/status/915524459758542849

 

National Geographic