Sjokkerende bilder fra en grisefarm i Kambodsja viser hvor galt griseavl kan gå.

En grisefarm i Kambodsja har ifølge IFLS gått viralt den siste tiden på grunn av utseende til grisene deres. Desverre er det ikke fordi grisene er veldig søte eller har det veldig bra. Tvert imot. Noe har gjort at grisene der er mye, mye større enn vanlig.

Det er usikkert nøyaktig hva som er årsaken (det er i hvert fall ikke fordi grisene trener mye), men grunnen er åpenbar. Jo mer muskler på grisen, jo mer kjøtt kan man selge. De siste årene har etterspørselen etter grisekjøtt økt, og bøndene har tydeligvis funnet en kreativ løsning på problemet.

Dessverre går dette ut over de stakkars grisene. Griser skal naturlig nok ikke ha så stor muskelmasse, og video fra grisefarmens Facebook-side viser at grisene er så muskuløse at de sliter med å gå normalt.

PETA har reagert kraftig, og mener grisene er genetisk modifisert. De mener denne praksisen minner om Okja, en film om enorme genetisk modifiserte griseaktige vesener.

Økning av grisers muskelmasse er allerede gjort i Sør-Korea i 2015, av forskeren Jin-Soo Kim ved Seoul National University. Ifølge han var prosessen ganske enkel, man trengte bare å gjøre en liten endring i genet som, ikke overraskende, regulerte muskelvekst.

Den gang håpet forskerene på å få myndighetens godkjenning til å drive utstrakt genmodifisering av grisers muskelmasse, men fikk nei. Så langt har ingen genetisk modifiserte dyr fått lov til å selges. Kim mente det var mulig å få like store griser kun ved hjelp av oppdrett, men at det vil ta «flere tiår».

Ifølge Newsweek er det nettopp oppdrett de kambodsjanske eierene av grisefarmen har gjort.

Det betyr ikke at det er noe mindre synd på grisene. 

National Geographic