BFR skal ta oss til Mars innen 7 år og kunne frakte oss til hvilken som helst by på jorden på mellom 30 og 60 minutter.

I går skrev vi at De forente arabiske emirater planlegger å bygge en prototype av en Mars-koloni i ørkenen sin i et ledd i deres ambisiøse prosjekt Emirates Mars Mission, som jobber for å opprette en koloni på Mars om 100 år, i 2117.

De som kanskje er mest kjente for planer om en koloni på Mars, er selvsagt Elon Musks SpaceX. Musk holdt nylig et foredrag hos IAC i Australia, hvor han oppdaterte publikum om SpaceXs nyeste Mars-planer:

Under en lignende tale i fjor, snakket Musk om at det var raketten Interplanetary Transport System (ITS) som skulle føre menneskeheten til Mars, men i år refererte Musk isteden til raketten som BFR, eller Big Fucking Rocket.

Musk planlegger å skyte opp den første av disse rakettene i 2022, hvor han vil sende to til Mars med utstyr og på leting etter vann. De første bemannende reisene skal skje to år senere, i 2024, hvor man skal sende to raketter med mennesker, og to med utstyr. Målet er å kunne frakte 100 mennesker i hver rakett.

Slik håper SpaceX at Mars-kolonien vil se ut ovenfra. SpaceX

Det ble også vist enda litt mer tekniske detaljer. Det er liten tvil om at BFR blir veldig stor.

BFR. Foto: SpaceX

Musk viste også frem motoren som skal brukes av BFR, Raptor. Det var riktinok bare én som ble vist frem, BFR vil trenge hele 31.

For å få råd til å lage den enorme raketten vil Musk lage mindre raketter til bruk rundt jorda. Ifølge han vil rakettene kunne frakte mennesker hvor som helst over hele jorda på under en time, mens de fleste reiser vil ta maks 30 minutter.

Musk vil bruke mindre versjoner av BFR til å reise jorden rundt på svært kort tid. Foto: SpaceX

Musk har selvsagt flere planer også. Han ønsker som ESA å opprette en base på Månen, også ved hjelp av BFR. Basen vil få navnet Moon Base Alpha.

Moon Base Alpha. Foto: SpaceX

Senere la også Musk ut et bilde på Instagram av hvordan SpaceX ser for seg sin første base på Mars.

Mars City Opposite of Earth. Dawn and dusk sky are blue on Mars and day sky is red.

Et innlegg delt av Elon Musk (@elonmusk)

Hele presentasjonen ble naturlig nok også avslutett med en ganske kul skrytevideo om BFR. Og om SpaceX skulle klare å starte koloniseringen av Mars innen 2024 er de i sin fulle rett til å skryte så mye de orker.


Toppfoto: SpaceX

 

National Geographic