Business Insider har laget den ultimate listen over de mest møkkete tingene vi tar på hver dag. Det er kanskje ikke alle som er like åpenbare.

Ifølge Business Insider er det overraskende mange ting man bruker hver dag som er veldig møkkete og fulle av bakterier. Om du ikke er en bakteriefob bør du ta en titt på listen under.

Foto: yourbestdigs.com

1: Oppvasksvampen

Svampen du bruker til å vaske tallerkenene og bestikket ditt er ikke bare veldig møkkete, ifølge nye undersøkelser gjort av mikrobiologer, er det sannsynligvis det mest møkkete du har hjemme. Oppvasksvampen er til og med mer møkkete enn dosetet ditt (Ja, ditt!). Svampen er som regel full av matrester, hvor bakterier trives svært godt.

Faktisk fant en undersøkelse ut at 75% av oppvasksvamper inneholder en type avføringsbakterier som er i samme familie som e.coli og salmonella. Æsj.

2: Kjøkkenhåndklær

Siden oppvasksvampen er så bakterie-infisert et det kanskje ikke overraskende at kjøkkenhåndkleet ditt også er ganske møkkete.

En undersøkelse fant ut at en fjerdedel av alle kjøkkenhåndklær inneholdt e.coli. 

3: Senga

Mindre overraskende er det kanskje at senga di også er full av bakterier. Mennesker svetter mye, og kombinert med hudflak og alt annet møkkete man kommer nær i løpet av en dag (Som oppvasksvamper og kjøkkenhåndklær!) gjør senga til en stor bakteriebombe. Spesielt er det en type husstøvmidd som elsker død hud og svette, og selv om de ikke er farlige i seg selv kan avføringen deres faktisk gi deg astma, ifølge Yahoo.

4: Handlevogner

Også på handlevognhåndtaker fnner vi våre gode venn e.coli.

En undersøkelse av handlevognhåndtaker viste desverre at halvparten av alle de testete håndtakene på handlevognene inneholder e.coli. 

5: Dørhåndtak

Om du begynner å bli litt kvalm av å lese om alle disse bakteriene skjønner vi godt at du kan tenke deg å komme deg en liten tur ut. Men da må du gjennom enda en bakteriebombe, nemlig dørhåndtak. Skal man spre en sykdom er dørhåndtak et ypperlig sted å begynne.

En test viste nemlig at det bare tok fire timer fra man plasserte et virus på et dørhåndtak til alle på kontoret med døren fikk viruset.

6: Tannbørsteglass

Tannbørsten er ikke bare spesielt utsatt fordi den så ofte er i munnen din, glasset du har tannbørsten i er som regel også på et bad og plukker dermed opp alt som drar luftveien fra doen din når du skyller ned.

Mikrobiologer har funnet ut at omtrent 14% av alle «tannbørsteholdere» inneholdt bakterien stafylokokk og at hele 64% inneholdt mugg og soppvekster.

Så nå er det bare å vaske alt du har i hele leiligheten din. Det skal i hvert fall vi gjøre nå.

Toppbilde: Kirk F/ CC0 Public Domain

National Geographic