NASAs romsonde Juno har sendt oss noen nye og helt utrolige bilder fra planeten Jupiter!

Romsonden Juno tok av fra Cape Canaveral-basen i Florida 5. august 2011, og 5. juli 2016 var den endelig på plass i bane rundt Jupiter. Formålet med romsonden er mange.

Den skal blant annet måle Jupiters sammensetning, tyngdekraft, magnetfelt og planetens magnetosfære, et hullrom som har dannet seg i solvinden av Jupiters magnetfelt.


Kilde: NASA

Spesielt med Juno er også at den går 100% på solenergi! De tre «vingene» er alle fulle av solcellepanel, i motsetning til tidligere sonder som vanligvis har gått på atomkraft.

Romsonden Juno. Kilde: NASA

I tillegg til alt dette skal den selvsagt også ta bilder.

Hver 53. dag flyr Juno nærme nok Jupiter til å bruke sitt JunoCam. Det er dessverre begrenset hvor mange bilder kameraet kan ta hver forbiflygning, så NASA har faktisk gjort det mulig å stemme over hva kameraet bør prioritere, her.

Og for noen bilder som kommer tilbake!

Den 5. september sendte Juno bilder fra sin åttende fotografering, og NASA la ut råmaterialet på sine sider så alle kunne se dem.

Bildene er mildt sagt helt fantastiske. Her er noen av dem. 


Alle foto: NASA

Om du vil vite mer om Juno eller Jupiter er det tonnevis av informasjon, video og bilder på NASAs side for romsonden. Om du selv er amatørastronom har også NASA gjort det mulig å dele bildene dine av Jupiter hos NASA her.

Så har du noe å se på til de neste bildene kommer. 

Toppbilde: NASA

National Geographic