En undersøkelse utført blant befolkningen i England viser at det står dårlig til med anatomi-kunnskapene til britiske menn. Men heller ikke kvinnene imponerer.

Nå er det riktignok ikke sånn at britiske menn ikke aner hvor på kroppen en vagina er. Men når de får vist et anatomisk illustrasjon over kjønnsorganet til en kvinne, svarte altså hele 50% av de 2000 spurte feil.

Men hva med deg? Klarer du det?

Hvilken av disse nummerne er vaginaen? Riktig svar står nederst i saken.

Kilde: free-anatomy-quiz.com

Klarte du å finne vaginaen uten å jukse?

Nå tenker du kanskje: dette er typisk menn, vet ingenting om kroppen til damene!

Men faktisk stod det ifølge Forbes nesten like ille til med britiske kvinners kunnskap om egen kropp. I en undersøkelse gjort av samme firma i fjor klarte ifølge IFLS bare 66% av de spurte kvinnene å identifisere vaginaen.

Og enda verre: En annen undersøkelse viste at bare halvparten av 1000 spurte britiske kvinner mellom 26 og 35 år kunne finne vaginaen på en anatomisk illustrasjon over kvinners underliv!

For ordens skyld: her er fasiten:

Kilde: Forskning.no

Undersøkelsen ble gjort i forbindelse med at september er «Gynecological Cancer Awareness month» i England og USA.

Idéen bak undersøkelsen er å skape oppmerksomhet rundt forskjellige typer underlivskreft hos kvinner, men også å lære både kvinner og deres partnere mer om underlivskreft. Tanken er at om man faktisk vet navnet på de forskjellige delene, kan man også vite hva slags type kreft man eventuelt har med å gjøre.

Firmaet bak undersøkelsen anbefaler alle å gå innom CDC for å lese mer om de forskjellige typene underlivskreft, og det gjør vi og. 

Riktig svar på vaginaquizzen var selvsagt nr 1, men det visste du vel?

Om denne quizen var for lett, prøv Buzzfeeds ekstremt omfattende quiz her.

Toppbilde: Jonny Goldstein/ CC BY 2.0

National Geographic