Japanske forskere har endelig klart det: de har laget iskrem som ikke smelter i varmen.

I den japanske byen Kanazawa har forskere ved det bioterapautiske utviklings- og forskersenteret funnet en løsning på iskrem som smelter for fort i varme sommerdager.

De har nemlig laget en iskrem som ikke smelter i varmen!

Som med så mange andre vitenskapelige oppdagelser var det tilfeldigheter som førte frem til oppdagelsen.

Bønder i Miyagi (ikke bønder som bor inni filmkarakteren Mr. Miyagi fra Karate Kid-filmene, det hadde vært absurd!) slet med avlingen etter oversvømmelsen fra 2011-jordskjelvene i Japan, som førte til katastrofen i Fukushima-atomkraftverket.

Spesielt var det problemer med jordbærene. For å skape større etterspørsel etter bærene i håp om å vekke åkrene til live igjen, spurte forskerene ifølge iflscience.com en baker om han kunne lage en ny type bakverk som brukte polyfenol fra jordbærene.

Ah, selvfølgelig. At vi ikke tenkte på det før!


Usmeltelig iskrem fra Japan.

Så langt, så godt. MEN. Hver gang bakeren la til polyfenol i kremen, stivnet den med engang. Professor Tomihisa Ota ved universitetet i Kanazawa innså at dette kunne være nyttig i iskrem på varme dager.

Grunnen til at det hele funker er fordi polyfenol gjør det vanskelig for olje og vann og skilles, som igjen gjør det vanskelig for isen å smelte i varmen.

Polyfenol ble dermed brukt som ingrediens i iskrem, noe som viste seg å være svært vellykket.

Den japanske polyfenol-iskremen tåler visstnok varme opp mot 28 grader uten problemer, og kan til og med tåle å bli blåst på av en hårføner over lang tid (noe som sikkert er vanlig å gjøre i Japan?).

Mer usmeltelig japansk iskrem.

Toppbilde: Pixabay

 

National Geographic