Har du noengang drømt om å puste under vann? Eller å kunne fly? Eller å bare jogge forsiktig nedover gata, ta stadig større skritt helt til du plutselig tar syvmilssteg og skrever over rekkehus og parkeringsplasser som om det var den enkleste sak i verden?

Det har tydeligvis noen andre også. Den eneste forskjellen er at folkene bak nyvinningen med den krøkkete navnet Lift eFoil har gått hen og realisert sine villeste drømmer — nemlig å lage et svevende surfebrett som faktisk fungerer.

I motsetning til flyvende biler og dølle «hoverboards» er Lift eFoil the real deal.

Bare se her. Se hele!

Lift eFoil består av noe som ser ut som et vanlig surfebrett, men med en litt større finne på undersiden av brettet.

Hydrofoil er ifølge Wikipedia etymologisk konstruert av det greske ordet hydro, som betyr «vann», og det engelske ordet foil som betyr «blad» eller vinge.

Nederst på finnen er det montert en kraftig motor, og to par hydrofoiler som løfter brettet og holder det stabilt når hastigheten blir høy nok. Designet er populært på alt som skal gå fort i vann.

Vi skrev «kraftig motor», og det mener vi. Bare se her, nå én eFoil drar en annen opp av vannet og inn i fullt plan:

Drivlinjen er helelektrisk, og komponentene er bygget i kevlar og karbonfiber. Batteriet veier «kun» 15 kilo, varer i én time, og tar kun 2,5 timer å lade. Det er selvfølgelig også vanntett.

Farten kontrolleres via en liten, trådløs joystick man holder i hånden. Faller du av brettet vil en avstandsmåler kutte motoren hvis joysticken er mer enn 3 meter unna. Den er sikkert vanntett den også.

Nå har jentene også kastet seg på trenden, og bidrar med denne inspirerende videoen:

Så langt ser det ut til at det eneste aberet er at herligheten ser ut til å koste skjorta, underbuksa, blazeren, bikkja og bunaden din til sammen.

Prisen er småstive 120 000 kroner, og bare reservasjonskostnaden er 60 000, og leveringstiden er angitt til cirka julaften, men… men… vi tror faktisk det er verdt hver krone.

Ses på sjøen!

National Geographic