Dagens beste nyhet kommer fra facebooksidene til den lille, svenske kommunen Örebro, et lite sted Sverige, omtrent midt mellom Karlstad og Vesterås.

Der bor en skarp kille ved navn, Axel Borg, og han har rett og slett gått hen og laget en gigantisk drone som han flyr rundt mellom trærne med.

Sjekk, sjekk!

Alex forteller at han fikk idéen etter å ha observert «standard» leketøysdroner, og lurte på om det ville være mulig å skalere opp det vellykkede designet til «sci-fi-nivå».

Et ordinært quad-copter består av fire små el-motorer, noe sensorikk, pluss en liten datamaskin og noen propeller.

Alex’ design er ikke så langt unna, men han har siktet litt høyere når det gjelder materialvalg.

Hele konstruksjonen er utført i en blanding av aluminium og ultralette materialer, og farkosten tar til værs ved hjelp av 76 propeller i karbonfiber.

Under seg har han fire batterianlegg, pluss en datamaskin og sensorer. Til sammen klokker hele man-dronen inn på under 100 kilo i vekt, og når Alex tar tak i joysticken letter han fra bakken akkompagnert av infernalsk summing fra de 76 elmotorene.

Videoen har, forståelig nok, blitt veldig populær, og i løpet av kort tid har nesten 800 000 mennesker sett den ellers søvnige Örebro-kommunens spennende reportasjevideo, og 10 000 har delt saken.

Alex har bakgrunn fra studier i design og håndverk, og jobber også som teknikkpedagog — kanskje ikke så rart, da, at designet hans både ser ut og fungerer veldig bra.

Er det noe vi trenger, så er det flere mennesker som Alex. Han har en drøm, og i stedet for å bare prate endeløst om planene sine, stikker han på Clas Ohlson, kjøper det han trenger og mekker i stand sin egen, gigantiske drone.

National Geographic