På en nydelig sandstrand et sted langs Mexicos sommerlige kystlinje, har to tilfeldige forbipasserende nettopp hatt tidenes møte med naturen.

Dale Pearson og kompisen Eric Mack spankulerte langs stranden da de plutselig fikk øye på noe stort som spreller i vannet.

Kunne det være en forkommen delfin?

Dale bestemmer seg for å gå nærmere, bretter opp shortsen og vasser ut mot dyret.

Først da han kommer på kloss hold ser han at det faktisk er en fem meter lang hvithai som ligger der og bakser i strandkanten:

 

Kameraten Eric filmer hele det første «møtet» der menneske og hvithai ser hverandre på uvant nært hold.

Så kan man kanskje spørre seg om de to burde ha gjort noe for å hjelpe den strandede hvithaien. Det er i så fall enklere sagt enn gjort.

Som en velartikulert YouTube-bruker velger å si det: «Ha i bakhodet at det er en to tonns spisemaskin det er snakk om».

Ifølge Wikipedia kan en voksen hvithai blir fra 4 til 5,2 meter lang, og veie 680–1100kg.

De største eksemplarene kan maksimalt bli over 6 meter og veie rundt 2 tonn. Hvert år, omtrent på denne tiden, prøver også noen å overbevise oss om at den fryktede hvithaien også er på vei hit til trygge Norge.

Eksemplaret i videoen over her har en estimert vekt på rundt 1100 kilo + tenner.

Årsaken til at den har valgt akkurat denne stranden å breie seg på er foreløpig uavklart, men ifølge en artikkel hos IFLscience hadde haien surret seg inn i et garn, i tillegg til at den hadde to dype propell-skader på ryggen.

Håper den klarer seg – til info kan vi melde om at haien kom seg fri, og den har etter sigende blitt observert svømmende i nærområdet.

National Geographic