De fleste med tilgang til internett har fått med seg en video av typen «HOTTEST CHILI CONTEST» eller noe lignende.

Typisk for de fleste av disse er at de viser relativt unge mennesker som gir seg selv utfordringen å spise en ultrasterk chili.

Det går sjelden bra, og det ender stort sett med tårer, pustebesvær — og en stadig stigende angst for det som på fagspråket bare kalles «second burn»…

Til saken: Frem til nå har tittelen som den aller sterkeste chilien i verden blitt holdt av slemmingen Carolina Reaper, som disse to skarpingene tester ut her:

Med rundt to millioner poeng på scoville-skalaen, ligger den langt foran andre skumlinger, som Trinidad Moruga Scorpion, Bhut Joloika og Naga Viper, og på samme nivå som pepperspray utviklet av det amerikanske militæret.

Ha også i bakhodet at en normalt hissig chili, som for eksempel cayennepepper eller thaipepper, gjerne scorer mellom 30 000 og 50 000 på scoville-skalaen.

Alle disse blir nå grundig parkert av en bonde fra Wales i Storbritannia.

Waliseren Mike Smith har nemlig dyrket frem en bitteliten hissigpropp som klokker inn nesten 2,5 millioner poeng på scoville-skalaen.

Den lille tassen har også fått det passende navnet «Dragon’s Breath». Bilder av ham og chilien kan du se i den litt half assed nyhetsvideoen nedenfor:

Faktisk er denne chilien så sterk at ingen ennå har smakt den, ettersom produsenten selv opplyser at man faktisk kan av å spise den.

Bakgrunnen for denne påstanden er at det angivelig er høy risiko for å utvikle anafylaktisk sjokk, en livstruende tilstand som krever umiddelbar behandling. Dragon’s Breath-chilien er så potent at den oppbevares og dyrkes frem i en spesialtilpasset boks.

Chilien er heller ikke avlet frem for å spises, men snarere for å brukes innen alternativ smertebehandling.

Noen mennesker er nemlig allergiske mot de fleste typer bedøvelsesmidler, og dette kan naturlig nok skape store problemer hvis du for eksempel må trekke en tann eller sy et sår.

I slike tilfeller kan sterk chili faktisk fungere som bedøvelse, da capsaicinet fra chilien faktisk kan bedøve nerveceller.

Chilien er da også dyrket frem i samarbeid med Nottingham Trent University, og vil kanskje en dag bli brukt i medisinsk behandling.

Nysgjerrige chili-hoder får imidlertid anledning til å se Dragon’s Breath-chilien på nært hold allerede neste uke, da stiller den nemlig opp på det ærverdige blomstershowet Chelsea Flower Show.

Via Mirror

Bilder: Wikimedia Commons/Mirror

National Geographic