Noen ganger ser man noe som bare er for godt til å være sant — i dette tilfellet er det heldigvis motsatt.

Hva hadde du sagt hvis du hadde sett noe slikt passere deg på motorveien?

«Hva driver Batman/NASA på med nå», kanskje?

Et lignende spørsmål dukket opp for et par dager siden, da en observant bruker av nettstedet Reddit (med det megetsigende brukernavnet «bigoleturtledick») publiserte et bilde av et i overkant futuristisk kjøretetøy.

Etter litt graving (les: lett googling) ble det raskt konstatert at dette hverken er en filmrekvisitt eller utbytte fra et hjemmeran hos Bruce Wayne.

Derimot er den sortmalte doningen en prototyp på en såkalt «Mars Rover», altså et kjøretøy som er beregnet for å frakte astronauter rundt på Mars.

Dette liker vi …

Selv om det er enormt lang vei fra prototyper på tilhengere til fungerende romfartøy, så er det ikke noe galt i å drømme, for helt siden romfergen ble pensjonert har det manglet noe dugelig futuristisk å knagge romfartsfantasiene våre på.

Elon Musks eventyr er selvsagt spennende å følge med på, likeså med alle hans konkurrenter — men det de driver med er først og fremst bare å pirke litt i overflaten på vår egen atmosfære.

Prototypen over her ser i hvert fall ut som den tar sikte på å dure rundt på en fremmed planet, og det liker vi uansett hvor usannsynlig det er at dette blir realisert.

I går dukket bilen opp på en liten testtur i Florida, og slik gikk det for seg:

Så, tilbake til den grå virkeligheten. Ifølge Business Insider har NASA, Kennedy Space Center, et anonymt TV-selskap og et firma som spesialiserer seg på prototyper ha samarbeidet om designet siden i fjor.

Bildet fra lastebilen er fra 9. mai, da Mars Roveren ble fraktet til publikumsdebuten i Florida samme dag.

Roveren kommer nok aldri ombord på et romfartøy, for den skal heller være en del av NASAs «Summer of Mars»-kampanje, som er startet for å inspirere barn og unge til å bli interessert i romfart og vitenskap.

Flere bilder videoer fra inn- og utside kan du se her:

National Geographic