«Truffet av stein, stuper unna brennende kampesteiner og kokende damp … Ekstremt skummelt» …

Disse ordene kommer fra twitterfeeden til en av BBCs reportere.

Meldingen ble lagt ut i går, da BBC-reporteren sammen med et kamerateam og en gruppe geologer prøvde å ta seg helt til toppen av krateret på den italienske vulkanen Etna.

Se den heseblesende videoen fra utbruddet under her:

Kamerateamet har egentlig bare ett problem: Etna, som er Europas største aktive vulkan, er foreløpig inne i et relativt kraftig utbrudd.

De lokale kaller Etna for Mongiobello, som beskriver en 3329 meter høy vulkan på Sicilias østkyst. Siste store utbrudd var i 2015, da lavafontenen var hele 1000 meter høy.

Etna har jevnlig utbrudd, og er kanskje den mest veldokumenterte vulkanen i verden. Her har vulkansk aktivitet blitt journalført i mer enn 3500 år.

Siden lavaen fra Etna renner relativt sakte regnes de nærliggende områdene som ganske trygge, og langs fjellsidene finnes det både jordbrukere og skianlegg.

Relativt store mengder lava tyter ut fra krateret, og har nå rent ned mot alpinanlegget som for tiden faktisk holder åpent på Etnas fjellside:

#Poscard From the Etna with love #milletriseup 📷 @etnawalk

A post shared by Millet (@millet_mountain) on

Utbruddet pågår daglig, og et web-kamera som står plassert i slalåmbakken helt på toppen av Etna viser at T-krokheisen i skrivende stund går som normalt, mens det ryker og blåser litt i bakgrunnen.

Først når det blir mørkt igjen blir det mulig å se den rødglødende lavaen på stor avstand.

Det skjer stadig nye ting på Etna, og utbruddet viser ingen tegn til å gi seg med det første.

Hvis du skal ut og reise vil vår anbefaling være en svipptur til Sicilia, et av de ytterst får stedene i verden hvor du kan betrakte et pågående vulkanutbrudd fra en trygg posisjon på hotellbalkongen.

Bilder: Youtube/Twitter/BBC/Time

National Geographic