Australia er som kjent landet der alle levende vesener, bortsett fra koalabjørner og kengurubarn, vil prøve å:

1) Spise deg  

2) Forgifte deg  

3) Stikke deg

4) Kvele deg

5) En kombinasjon av overnevnte

Da er det kanskje ikke så rart at yrker som «slangefanger» faktisk er en relativt vanlig jobb på det isolerte kontinentet.

De erfarne slangefangerne hos Sunshine Coast Snake Catchers 24/7 holder til på Australias gullkyst, og tilbringer dagene med å rykke ut til folk som for eksempel finner en giftig slange i klesskapet sitt. Eller – som i det tilfellet du snart skal få bryne deg på — en godt gjemt slange i en blomsterhylle.

I forrige uke la nemlig de australske slangefangerne ut et merkelig bilde på Facebook, hvor de ba publikum om å prøve å finne den knapt to meter lange slangen som hadde gjemt seg bak en blomsterpotte på bildet:

Slik så det ut:

Det viste seg å være enklere sagt enn gjort, og resultatet av oppfordringen fra slangefangerne var at bildet gikk viralt.

I løpet av de siste dagene har tusenvis av mennesker over hele verden prøvd seg, og bildet er gjengitt i medier over hele verden.

Etter å ha stirret på bildet i gode 20 minutter begynte vi faktisk å lure på om det hele bare var en spøk?

Heldigvis fulgte slangefangerne opp med en forklaring like etter:

Ser du ekstra nøye etter kan du såvidt skimte noen av skjellene fra en 1,8 meter lang teppe-pyton bak den midterste potten på øverste rad.

Heldigvis viste det seg at akkurat denne teppe-pytonslangen ikke var giftig for mennesker, selv om den kan gi fra seg et kraftig bitt.

Ifølge slange-connoisseurer kan teppe-pyton, som til vanlig livnærer seg på gnagere og smådyr, også stå bak en rekke forsvinninger av katter og små hunder.

Takket være internett kan vi nordboere betrakte Australias utfordringer på trygg avstand.

Her til lands er vi heldigvis skånet for slike skapninger, blant de farligste dyrene i Norge dukker det opp navn som flått (kan gi flere alvorlige sykdommer), bier (kan gi allergisk reaksjon hos noen), og den «fryktede» brunsneglen, som i tillegg til å innvadere blomsterbed også kan være bærer av den skumle listeria-bakterien.

Heldigvis slipper vi å møte noen av disse artene vinterstid, og i de neste ukene er hålkeføre kanskje den største trusselen her til lands.

Foto: Facebook/Sunshine Coast Snake Catchers 24/7

National Geographic