Før Eadweard Muybridge var det ingen som riktig visste hvordan en hest beveger seg i galopp.

Helt siden fotografiets barndom har en utnyttet mediet til å utfordre grensene for hva mennesket kan se – ofte i vitenskapens navn.

138 år etter Muybridge begynte sine eksperimenter ser vi et moderne uttrykk i samme tradisjon. Men nå er det ikke lenger nitide vitenskapelige beskrivelser som er det sentrale, men snarere et kreativt uttrykk – drevet av pur fascinasjon.

Fotografen som står bak er Xavi Bou. Siden han var liten og ble tatt med for å se på fugler av bestefaren sin, har han vært bergtatt av skapningene. Ikke først og fremst deres utseende og ritualer, men snarere hvordan de beveger seg.

Mange år senere er han en dyktig fotograf som på en helt unik måte har mestret å fange disse bevegelsene i stillbilder. Og vi har sjeldent sett fotografier som er så levende og dynamiske.

«Bildene [er] ikke lenger et enkelt portrett av virkeligheten, men står som vitner til flyktige øyeblikk som både er fortid, nåtid og fremtid», heter det i beskrivelsen av prosjektet, som han kaller Ornitographies.

På prosjektets nettsider kan du se alle bildene. Nedenfor har du et lite utvalg.

NB: Alle bildene er opphavsrettsbeskyttet og er gjengitt med tillatelse av Xavi Bou.

Xavi Bou

Xavi Bou

Xavi Bou

4_Ornitgrafia _25

Xavi Bou

Xavi Bou

Se alle bildene her. Takk til Wired som gjorde oss oppmerksomme på dem.

Alle foto: Xavi Bou. Gjengitt med tillatelse.

National Geographic