Siden juli i fjor har NASA sitt «Earth Polychromatic Imaging Camera» (EPIC) tatt bilder av den opplyste siden av jordkloden. Nå har romforskerne laget en timelapse-video av bildene.

Kameraet, som sitter på satelitten Deep Space Climate Observatory (DSCOVR), svever cirka 1,6 millioner mil ute i verdensrommet og holder seg konstant mellom jorda og sola, slik at EPIC alltid har full oversikt over den opplyste siden av jordkloden. DSCOVR ble skutt opp i februar i fjor, og ser soloppgang i vest, og solnedgang i øst i hvert fall 13 ganger om dagen, ifølge bestefarstemmen i videoen NASA har lagt ut.

Hver andre time tar EPIC bilder av planeten vår, og rundt 3000 bilder er nå satt sammen til en fascinerende video av hvordan et år på jorda ser ut fra verdensrommet.

I tillegg til å framkalle en følelse av at vi er bittesmå og ubetydelige, ønsker NASA å bruke bildene til å studere de daglige variasjonene over hele planeten til å få en bedre forståelse av jordkloden, og bedre mulighet til å beskytte den skjøre planeten vår. Bildene fra kameraet kan blant annet brukes til å studere ozon-nivåer, bevegelser i skyene og UV-stråling.

Men nok vrøvling fra oss, se heller videoen selv:

PS: Følg med når videoen kommer til mars 2016. Mens vi kikket opp på den totale solformørkelsen, kikket kameraet ned og fanget opp skyggen til månen mens den bevegde seg over jorden.

Via: Mashable

National Geographic