Av de over 100 planetene som nylig er oppdaget kan det være mulig å bosette seg på flere av dem.

NASAs romteleskop, Kepler, fortsetter ferden gjennom verdensrommet, og nå har vitenskapsmenn og-kvinner bekreftet 104 planeter utenfor vårt solsystem. Planetene går i bane rundt dvergstjernen K2-72, og av disse eksoplanetene ser fire av de ut til å være laget av stein, og to av planetene innenfor det beboelige området kan ha vann på overflaten. Med andre ord kan det være mulig å bosette seg på planetene «bare» 181 lysår unna.

Planetenes bane rundt K2-72 er mye nærmere enn Merkur er til vår egen sol, men fordi K2-72 er mindre og kaldere enn vår egen sol, er den beboelige avstanden rundt stjernen også mindre. Alle planetene er mellom 20 og 50 prosent større enn jorden, og den beboelige planeten nærmest dvergstjernen anslås å være omkring ti prosent varmere enn jorden.

Tida flyr på de nyoppdagede planetene. De bruker nemlig mellom fem og en halv og 24 dager på «et år», altså en runde rundt sola si.

Kepler-teleskopet er på et oppdrag for å finne nye planeter, og gjør jobben ved å beregne det minimale fallet i en stjernes lysstyrke når en planet passerer foran. Da teleskopet ble skutt opp i 2009 observerte det på samme punkt i himmelen over den nordlige halvkule for å finne planeter på størrelse og med temperaturer som matcher jordkloden.

Nå bærer prosjektet til 4,2 milliarder kroner for alvor frukter, og vi kommer stadig nærmere å finne liv i verdensrommet.

National Geographic