Det er nesten så man får lyst til å trekke paralleller til det bibelske utsagnet «La det bli lys» når vi ser disse bildene fra livets begynnelse.

Men Natgeobloggen skal jo først og fremst være en vitenskapsblogg, så vi går for denne forklarende modellen istedet:

Det er forskere ved Northwestern University som har klart å fange fenomenet på film. Prosessen som forårsaker «lysglimtet» starter når en sædcelle penetrerer et egg i livmoren.

I løpet av noen få sekunder oppstår «lysglimtet», som altså er et lite utslipp av grunnstoffet sink.

Forskerne ved Northwestern University forteller i følge Dailywire at styrken og størrelsen på «lysglimtet» forteller mye om eggets helsetilstand, og forskerne håper at denne kunnskapen i fremtiden kan komme til nytte på fagfelt som kunstig befrukting.

Ved såkalt IVF-behandling, eller in vitro fertilisering, befruktes kvinnens egg mens det befinner seg utenfor kroppen.

Per i dag har medisinsk personell begrensede muligheter for å sjekke hvilket av de befruktede eggene som det er mest hensiktsmessig å sette tilbake i kvinnens livmor, og forskerne håper at «sink-glimtet» kan hjelpe dem med dette.

Hele sekvensen kan du se i videoen nedenfor:

En av forskerne bak studien, Dr. Eve Feinberg, forteller at dette er et viktig steg i riktig retning:

– Det er en viktig oppdagelse fordi det gir oss en enkel metode for å kunne si noe om eggets helsetilstand før vi setter det tilbake. Hvis vi har muligheten til å vite dette på forhånd vil det gjøre at mange kvinner kan unngå problemer og bli gravide raskere.

Via Dailywire

Toppbilde: Northwestern University

National Geographic