Overskrifter som forteller deg at «du vil aldri tro …» ditt eller datt, har blitt hverdagskost. Men det Vittorio Brumotti gjør på en sykkel, er virkelig ikke til å tro.

Vi snakker her om en fyr som holder hele ti Guinness-verdensrekorder for sine stunt på to hjul. Som gjør ting som dette:

b2

Den italienske sykkel-trollmannen reiser verden rundt for å finne ville steder der han kan leke seg med sykkelen sin. Han er nemlig ikke bare vanvittig dyktig, men har også en (sikkert flere ganger brukket) nese for det teatralske.

I en video han la ut gjennom kanalen Global Cycling Network, gjør han så mange tilsynelatende umulige triks at du må se det for å tro det:


Vi nevnte den teften for teater. I filmen har han for eksempel funnet en «flykirkegård» – der han selvsagt klarer å sykle opp på de digre, pensjonerte passasjerflya.

Byggeplasser, offentlige områder, skog og mark – alt får samme behandling.

b1

Gir dette mersmak, så kan du se filmen nedenfor på rappen.

Den nye filmen er nemlig en oppfølger. Originalen kom for et år siden, og du finner den her:


Synes du denne typen stunt er gøy, bør du forresten også kikke på de to våghalsene som for ikke så lenge siden fløy med jetpacks høyt over skyskraperne i Dubai.

Ellers er det bare å se på dette i repeat, og tenke over hvilken stålkontroll som skal til for i det hele tatt vurdere noe slikt.

b3

 

Alle bilder/klipp: YouTube-faksimiler fra Global Cycling Network.

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.