Natt til mandag (kl. 24.00) hadde National Geographic Channel premiere på det helt ferske talkshowet «StarTalk» med den fantastiske Neil deGrasse Tyson.

Programmet byr på en herlig blanding av popkultur, komikk og hard vitenskap. I aller første episode er tema tv-serien «Star Trek» (1966-1969) og hovedgjest er George Takei (som spilte Hikaru Sulu i serien og i seks filmer).

sulu

Med tv-serien og intervjuet med Takei som utgangspunkt behandler Tyson og de andre paneldeltakerne (komiker Leighann Lord og astrofysiker Charles Liu) en rekke mer seriøse temaer.

Hvordan forholdt «Star Trek» seg til vitenskapelige nyvinninger? Eller til hudfarge og stereotypier?

Nok snakk fra oss – her kan du se hele episoden i sin helhet. I tilfelle du gikk glipp av den på «vanlig tv» i natt:

Gøy, ikke sant?

Dette er faktisk en aldri så liten verdenspremiere også, da dette programmet har premiere på amerikansk tv først i kveld.

Og mer moro skal det i bli i ukene framover, da framtidige gjester inkluderer folk som Christopher Nolan, blogg-gründer Arianna Huffington, Richard Dawkins og astronauten Chris Hadfield.

 

 

Se «StarTalk» hver søndag kl. 24.00 (altså natt til mandag). Eller husk å stille tv-boksen din på opptak hvis det blir litt for sent for deg.

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.