Om nysgjerrighet og leken læring om universet og alle dets mysterier har en internasjonal frontfigur, må det være Neil deGrasse Tyson (57).

Særlig fikk vitenskapsmannen, foredragsholderen og journalisten et svært gjennombrudd etter tv-serien «Cosmos» på National Geographic Channel i fjor, og siden da har han kunnet nyte sin stadig voksende kjendisstatus både på internett og i det virkelige liv.

tyson_meme

Nå er vi glade for å kunne fortelle at Tyson trapper opp sitt samarbeid med National Geographic Channel, og kommer med en ny storsatsing 19. april kalt «StarTalk».

Vi gleder oss vilt, for dette blir et talkshow ulikt det meste annet vi har sett. Tyson kommer til å invitere både kjendiser, komikere og vitenskapsfolk (blant dem Christopher Nolan, blogg-gründer Arianna Huffington, Richard Dawkins og astronauten Chris Hadfield) for å snakke om temaer med en vitenskapelig rød tråd.

I den aller første episoden får vi «Star Trek»-fans en ekstra godbit, da legenden George Takei er gjest for å snakke om hvordan «Star Trek» kan gi oss inspirasjon for fremtiden.

Lurer du på hvordan programmet kommer til å bli, har du mulighet til å jukse litt på forhånd. «StarTalk» har nemlig eksistert som radioprogram og podcast siden 2009 (her kan du lytte til tidligere episoder, eller du kan laste ned via iTunes):

Tyson har også tatt «StarTalk» ut på turné, sammen med komikere og diverse smartinger:

Tyson lover et åpent, inkluderende og humoristisk program som er ment å pirre nysgjerrigheten.

– Vi ønsker å vise hvor framtredende vitenskap er i folks hverdagsliv. Det handler ikke bare om faget du tok på skolen, og som du kanskje ikke gjorde det så bra i. Vitenskap er ikke noe man kan unngå, grave ned eller late som om ikke finnes, sier han til Fast Company.

«StarTalk» får som nevnt premiere på National Geographic Channel søndag 19. april – det er faktisk dagen før den amerikanske premieren. Men siden vi ønsker å gi deg programmet mens det fremdeles er ferskt, kommer vi til å sende det kl. 24.00 natt til mandag. Så enten må du ofre litt av nattesøvnen, eller huske å sette tv-boksen din på opptak.

Her er en reprise for nye lesere, helt til slutt – Neil deGrasse Tyson forteller om meningen med livet til en seks år gammel gutt:

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.