Hvilken teknologi er det som kjennetegner det 21. århundre så langt? Mange vil si droner. De kan brukes til så mangt, men vi digger dem ikke minst fordi de blir brukt til å lage grenseløst stilige videoer.

Høyt på topplisten er dette klippet av en mann som skifter en lyspære på en tv-mast, 500 meter over bakken. Vi kan ikke huske å ha blitt så svimle av et filmklipp før.

Pass på å spille av i HD-kvalitet, sett på fullskjerm, og ta en titt på denne:

Les også: Wow! Denne kortfilmen tok pusten fra oss. En flottere visjon for solsystemet vårt har du aldri sett

Filmen er tatt opp i South Dakota, midt ute på prærien i Midtvesten i USA. På disse enorme, treløse slettene står et tv-tårn som strekker seg nesten 500 meter i været, som før i tiden leverte tv-signaler til rundt om i staten. Det skriver PopSci.

Nå er ikke masta lenger i drift, men én del er nødt til å fungere: lyspæra i toppen. Denne strukturen er, til sammenligning, mer enn dobbelt så høy som masta på Tryvann, som tårner over Oslo – og nesten fem ganger spiret på Nidarosdomen. Uten at den er ordentlig merket kan den være en risiko for flyaktivitet i området.

Noen må ta jobben med å skifte pæra når den går, og det er det du kan se i denne filmen. En jobb du definitivt ikke søker på dersom du ikke er glad i høyder.

Siden dronevideoer er skikkelig kule, har vi samlet noen flere gode eksempler nedenfor. Her kan du se naturen på sitt villeste, samt noen av verdens byer på sitt mest fotogene. Lag deg en kopp te, senk skuldrene, og smell disse opp i fullskjerm.

Les også: Droner har tatt minst 2400 liv de siste fem årene. Kan de redde like mange?

Les også: Se hva som skjer når rovfuglen angriper en drone. Dette er ukas beste videoer

Les også: Følger du med på «Kampen om tungtvannet»? Her er alt du trenger å vite om Hitlers atombombe.


Les også: «Star Wars»-spesial: Hvordan fungerer egentlig den galaksen, langt, langt borte?

Les også: Astronaut på romstasjon trengte en skiftenøkkel, så NASA sendte den – på epost.

Les også: Ute på byen i går? Derfor blir du fyllesyk, og her er de beste triksene for å unngå det.

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.