Gammelt jungelord: Ingen fredag uten at man kaster bort tid på internett for å se på morsomme videoer.

Vel, vi har laget en liten samling av underholdende snutter som man forhåpentlig også kan bli litt klokere av, fra uka som har gått.

Første video ut er faktisk helt utrolig. Kunststudenten Duncan Parcells har i løpet av de siste to årene bygget en hel storby i Minecraft, ved hjelp av 4,5 millioner kuber. Store deler av jobben er dessuten gjort på Xbox 360, noe som gjorde det ekstra tidkrevende.

En av de aller beste norske videoene vi har sett denne uka, er den av tidligere Gatas Parlament-rapper og journalist Aslak Borgersrud som tester rørpost-systemet på Stortinget sammen med Høyre-representant Heidi Nordby Lunde.

Et Gopro-kamera dokumenterer rørpostens ferd:

Lei av moderne duppedingser, mobiltelefoner, nettbrett og spillkonsoller?

Ikke vi heller. Men hvis vi noen gang blir det, skal vi vurdere å flytte til Pocahontas County i West Virginia. Som denne minidokumentaren fra National Geographic Channel viser, er det strengt forbudt med mobiltelefoner og internett der, fordi myndighetene har opprettet en National Radio Quiet Zone i området slik at man drive militær og teknologisk forskning uten å bli forstyrret av andre radiobølger.

Vi er glade i både teknologi og natur, men skjønner at de to ikke alltid går sammen. Droner, for eksempel, kan være ganske masete for fugler.

Denne rødhalede vågen tar derfor affære:

Var du i tvil om at 3D-printeren kommer til å redde verden? Denne seks meter høye printeren kan bygge leirehytter i fattige områder av verden til en lav kostnad:

Og helt til slutt: Denne videoen av sovende spermhvaler illustrerer på ypperlig vis hvilke planer vi har for helgen.

God helg!

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.