Møt Jamie. Han er bilberger. Er det noe spennende da?

Når veien er en av de farligste i verden – glatt og svingete gjennom fjellene i kanadiske British Columbia og full av tungtransport – da sier det seg selv at ikke alle trailerne kommer frem. Jamie og hans Jamie Davis Heavy Rescue har den tøffe jobben med å fjerne disse store vrakene og holde trafikken flytende.

National Geographic Channels serie «Highway Thru Hell» ser på hvordan Jamie og teamet hans kjemper en brutal kamp, i uvær og under stressende forhold som ville presset enhver person til bristepunktet.

Jamie Davis’ selskap har lang erfaring med å redde folk, biler, trailere og last under de røffe vinterforholdene på Coquihalla Highway. Veien, som også kalles «Highway-that-should-never-have-been-built», er bindeleddet mellom øst og vest og derfor en viktig økonomisk transportåre.

HighwayThruHell_sak1

Men trafikk i bratte såpeglatte bakker og vinterstormer gjør at store ulykker kan skje så ofte som hver 12. time. Jamie og gjengens jobb er fjerne vrakene, rydde opp vrakrester, sikre lasten og få veien åpen igjen helt frem til neste ulykke. Jo raskere, jo bedre.

Dette stiller høye krav til mannskap og utstyr. Det er trykk på Heavy i Jamie Davis Heavy Rescue. Vi snakker om hestekrefter som kan løfte flere titalls tonn, og man kan trygt si bergingsbilene også er stjerner i dette showet.

HighwayThruHell_sak2

I dette klippet lengter en av karene etter sitt nye arbeidsverktøy. Virkelig lengter.

«Highway Thru Hell» ser du på National Geographic Channel fra mandag 29. september klokka 21.00. Les mer på Natgeotv.no.

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.