XploreAir X1
Hva: Flyvesykkel
Pris: 278.653 kr.
Ute: Nå

En gang på 90-tallet fantes en hellig gral for dingser i dette landet:

Arngren-katalogen.

En tjukk lefse fra før nettet ga oss alt, alltid. Den hadde en blyanttegning av eier Frithjof Arngren på forsida, et salig kaos av duppeditter inni. Alt fra datamaskiner og skrujern til fjernstyrte helikoptere og lysdioder.

Og så flyvebilen. Alltid flyvebilen. Eller, vi må vel heller si aksjer i en flyvebil.

For den nette sum av 5000 kroner stykket kunne man bli deleier i et luftig prosjekt som tok sikte på å revolusjonere bilindustrien.

Siden da har flyvebilen latt vente på seg, men drømmen om at vanlige folk skal kunne innta lufta (og det totale fraværet av bekymringer over de grusomme ulykkene dette vil føre til) lever videre.

Ved å justere ambisjonene fra bil til sykkel har firmaet XploreAir faktisk klart å produsere et salgbart produkt, XploreAir X1, som kombinerer en fallskjerm med en enkel rotor for å adskille brukeren fra bakken.

Spenstig! Men la oss ikke glemme at sykler har det med å bli stjålet. Sånt er kjipt nok når det er snakk om en gammel retrosak du har lakka sjøl eller en Birken-klar røver med ramme til 20.000 kroner.

Men tenk å få sykkellåsen klippa over på en sykkel til en kvart million?

Frustrasjonen man må kjenne ved å stå igjen på bakken mens man ser en kar som ikke har hatt det så greit her i livet sveve avgårde?

Han lander i en lyssky bakgate, hvor han hvisker til tilfeldig forbipasserende.

«Skarru ha sykkel? Flyr og greier! Din for en tusing!»

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.

2 tanker om "Flyvesykkelen er her! Nå blir Birken litt mer interessant, tipper vi"

  1. Fallskjerm??? Seriøst, de fleste vet at dette ikke er en fallskjerm men en paraglider…det burde i det minste dere vite..

  2. Pingback: Selvknytende sko er her! Men hva med de andre oppfinnelsene som «Tilbake til fremtiden» lovte? | National Geographic Channel

Kommentarfeltet er stengt