Det beste med National Geographic Channels nye serie «Ekstrem overlevelse» er forskjellen mellom hva noen opplever som helt normalt og hva andre (les: vi) synes ser helt vanvittig ut.

For når Hazen Audel gjør hjemmebesøk er det så langt unna vår hverdag som det er mulig å komme, men for de han besøker er dette hverdagen.

Han reiser til noen av verdens mest avsidesliggende stammer, for å lære om hvordan de har overlevd tusenvis av år i ekstremt tøffe miljøer. Hazen flytter inn hos stammer i regnskogen i Ecuador, i Kalahariørkenen i Namibia, på en øy i Stillehavet, i fjellene i Mongolia og i iskalde arktiske strøk i Canada, alt for å få førstehånds informasjon og kunnskap om hvordan det går an å overleve der.

Og det går visst an å overleve, selv om du ikke tror det før du ser det:

Audel er utdannet biolog, og det i kombinasjon med en god porsjon reiselyst har sendt ham verden rundt på ekspedisjoner og feltarbeid i tillegg til lærerjobb i hjembyen Spokane, Washington og nå – tv-vert.

I en av episodene, titulert «Blodkrigerne», er Audel langt inni Samburu-territoriet i Kenya for å lære ferdighetene han trenger for å overleve i dette krevende landskapet.  Samboru har blant annet blod på dietten, men også av og til godbiter som honning.

Den første episoden, «Regnskogens mestere», har premiere torsdag 4. september klokka 21.00. I den lærer Audel hvordan han skal overleve som huaorani-ene i Amazonas, og hvordan mestre det grunnleggende i jakt og sanking for å holde seg i live.

Det er totalt 6 episoder. Les mer om «Ekstrem overlevelse» på Natgeotv.no.

National Geographic

National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.